Endnu en Brøndby-direktør forlader posten

Tommy Håkansson stopper med øjeblikkelig virkning som administrerende direktør i superligaklubben Brøndby. Det meddeler klubben i en fondsbørsmeddelelse.

Den tidligere økonomichef i Brøndbyernes I.F Fodbold A/S Jesper Jørgensen er udnævnt til ny administrerende direktør.

Bestyrelsesformand Aldo Petersen oplyser i fondsbørsmeddelelsen, at Jesper Jørgensens primære opgave fortsat bliver at tage sig af den daglige drift og sikre, at budgetterne bliver fulgt op.

Tommy Håkanssons afgang følger en historik med mange direktører, som har forladt posten under klubbens forrige bestyrelse.

Ifølge meddelelsen er der dog tale om en gensidig aftale.

- Brøndbyernes I.F Fodbold A/S er på vej tilbage dér, hvor den hører hjemme.

- Vi har fået ansat de rigtige personer til at eksekvere den sportslige strategi og oprustet i resten af organisationen. Samtidig har klubben fået tilført ny kapital, siger Tommy Håkansson i en pressemeddelelse.

Ifølge den nu tidligere direktør ser klubbens fremtid nu tryg ud, og hans opgave er fuldført.

- Det har aldrig været min ambition, at jobbet i Brøndby skulle være en livstidsstilling. Forudsætningen for, at denne klub kan blive ved med at udvikle sig, er ny energi og friske øjne. Tiden er inde til, at jeg træder til side, siger Tommy Håkansson.

Superligaklubben har været i krise både sportslig, økonomisk og ledelsesmæssigt i en længere periode. Da en ny bestyrelse kom til i sommeren 2013 og etablerede det, man kaldte "det nye Brøndby", var Tommy Håkansson allerede administrerende direktør.

Han antydede i september 2013 i et interview med Tipsbladet, at tiden måske var inde til at stoppe, men det skete altså først i februar 2014.

Superligaklubbens sportschef Per Rud er desuden udnævnt til sportsdirektør.

Det handler ifølge bestyrelsesformand Aldo Petersen først og fremmest om, at han skal have let adgang til bestyrelsen. Per Rud kommer til at referere direkte til bestyrelsen.

/ritzau/

Dagens Gossip