Endnu en måling giver britiske EU-skeptikere medvind

Skrevet af admin

05/06/2016

Dagens topnyheder

Der er tilsyneladende flere og flere briter, der håber på, at Storbritannien stemmer sig ud af EU.

I en ny måling fra instituttet Opinium fører tilhængerne af fortsat EU-medlemskab stadig, men den EU-kritiske side haler ind.

Målingen er foretaget mellem 31. maj og 3. juni, og den viser, at 43 procent vil stemme for at blive i EU, mens 41 procent ønsker at forlade samarbejdet. I den seneste Opinium-måling var tallene 44-40 i EU-tilhængernes favør.

Samtidig er tvivlerne også begyndt at hælde mere til at stemme nej til EU.

Den seneste måling kommer i kølvandet af to målinger fra instituttet ICM tidligere på ugen. Begge målinger viste et flertal for at forlade EU.

En af dem var baseret på telefoninterview og konkluderede, at 45 procent ville stemme for at forlade EU. 42 procent ville blive. Ifølge ICM var det instituttets første telefonmåling med flertal for at forlade EU.

Den anden måling blev lavet sideløbende med telefonmålingen, men på internettet. Her svarede 47 procent, at de ville ud af EU. 44 procent ville blive.

I begge målinger gjaldt det, at hvis man trak tvivlerne fra, så blev stillingen 52-48 i procent i forlad-kampagnens favør.

Målingerne har været med til at svække det britiske pund på valutamarkedet.

Briterne skal stemme om fortsat medlemskab af EU 23. juni. Her vil spørgsmålet i stemmeboksen konkret være: "Skal Det Forenede Kongerige forblive medlem af Den Europæiske Union eller forlade Den Europæiske Union?".

/ritzau/Reuters