Endnu en mand er anholdt for terrorangreb i Bruxelles

Endnu en mand er anholdt af belgisk politi mistænkt at have deltaget i terrorangrebet på lufthavnen og en metrostation i Bruxelles tidligere i år, skriver avisen La Derniere Heure.

Opklaringen af forbrydelsen skrider hurtigt frem med den seneste anholdte, rapporterer avisen.

Den 31-årige mand blev anholdt torsdag i bydelen Schaerbeek i Bruxelles, hvor en del af de øvrige sigtede også kommer fra.

Det er endnu sparsomt med oplysninger i sagen, og af hensyn til efterforskningen holder belgisk politi kortene tæt til kroppen.

- I forbindelse med den føderale efterforskning efter terrorangrebene i Zaventem og Bruxelles blev der gennemført en husransagning, skriver den belgiske anklagemyndighed i en pressemeddelelse.

Anklageren oplyser, at den mistænkte, der er identificeret som Ali E.H.A., blev anholdt og varetægtsfængslet for at have deltaget i en terrorgruppes aktiviteter og være medskyldig i drab i forbindelse med terroranslag.

- På nuværende tidspunkt vil der ikke blive givet yderligere oplysninger af hensyn til efterforskningen, skriver anklagemyndigheden i meddelelse.

35 mennesker blev dræbt ved terrorangrebene i Bruxelles den 22. marts. Tre af de islamistiske angribere var blandt de døde.

Nyheden om endnu en anholdelse i sagen kommer dagen efter, at en belgisk domstol godkendte, at en hovedmistænkt bag både angrebene i Paris og Bruxelles, Mohamed Abrini, kan udleveres til Frankrig.

Men der vil endnu gå noget tid med udleveringen, fordi belgisk politi fortsat efterforsker hans rolle i angrebene i Bruxelles.

En gruppe, der hævder at være tilknyttet Islamisk Stat, har taget skylden for begge terrorangreb, lige som begge angreb tilsyneladende har forbindelse til den samme celle.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip