Endnu en omgang i Skattekommissionen

Så skal de til det igen, Troels Lund Poulsen, Peter Loft, Peter Arnfeldt, Erling Andersen og alle de andre hovedpersoner i sagen om myndighedernes behandling af statsministerparrets skatteindbetalinger.

Tirsdag tager Skattesagskommissionen nemlig hul på en ny række vidneafhøringer efter et år, hvor de hidtidige forklaringer fra pressefolk, embedsmænd, politikere og spindoktorer har strittet i alle retninger.

Og hvor få - om nogen overhovedet - er blevet klogere på, om Skatteministeriets top tilbage i 2010 forsøgte at påvirke Skat Københavns blåstempling af Thorning-Schmidts skatteindbetalinger.

I skarp kontrast til kommissionens farveløse og monotone adresse i Søborg, så udmærker sagen sig ved nærmest fra afhøring til afhøring at have lagt nye - og ofte farverige - alen til hele det spegede sagskompleks.

De embedsfolk fra Skat København, der i sin tid undersøgte statsministerparrets skatteindbetalinger, har gjort det klart for kommissionen, at de følte sig presset og gået for nær i deres arbejde af folkene omkring daværende skatteminister Troels Lund Poulsen (V).

Det har Troels Lund og hans nærmeste afvist.

Til gengæld har tidligere departementschef i Skatteministeriet, Peter Loft, så forklaret, at skattesagen "optog" Troels Lund Poulsen, og at han løbende blev holdt orienteret om stort og småt i sagsbehandlingen.

Noget, som Troels Lund Poulsen, ellers selv pure benægtede, da han sad i vidneskranken i Skattesagskommissionens tidlige opstartsfase.

Der er med andre ord nok at tage fat på, når kommissionen tirsdag og onsdag genafhører de to mest fremtrædende sagsbehandlere af Thornings sag, skattedirektørerne Lisbeth Rasmussen og Erling Andersen.

Lisbeth Rasmussen - der afhøres tirsdag - har især tiltrukket sig en del opmærksomhed, fordi hun har skrevet dagbog under dele af forløbet i efteråret 2010.

I dagbogen skrev Lisbeth Rasmussen, at hun og sagsbehandlerne blev "presset af uvedkommende kræfter" med henvisning til folkene omkring Troels Lund Poulsen.

På samme linje ligger skattedirektør Erling Andersen, hvis redegørelse for sagsforløbet til daværende SF-skatteminister Thor Möger Pedersen var stærkt medvirkende til, at kommissionen overhovedet blev nedsat.

Erling Andersen sendte i sin første vidneafhøring for kommissionen en byge af beskyldninger af sted mod skatteministeriets øverste ledelse, hvor han blandt andet gav udtryk for, at ministeriet ville "svine Thorning til".

Afhøringerne ventes afsluttet den 24. september, hvor både Peter Loft og Troels Lund Poulsen er indkaldt.

/ritzau/

Dagens Gossip