Endnu en organisation slår hånden af Fifa

Det internationale fodboldforbund (Fifa) er ikke længere en attraktiv samarbejdspartner for diverse organisationer, efter at det er kommet frem, hvordan tilstandene i forbundet har været i forhold til korruption og bestikkelse.

For få dage siden droppede Interpol et omfattende økonomisk samarbejde med Fifa om bekæmpelse af matchfixing, og nu har Nobel Peace Center, der har base i Oslo, fulgt trop. Det skriver Reuters.

Det er Nobel Peace Center, som har stået bag initiativet "Handshake for Peace", som Fifa i stor stil har været med til at promovere omkring fodboldkampe, hvor anførere, dommere og spillere har udvekslet håndtryk inden kampene.

Men Nobel Peace Center vil ikke længere sættes i forbindelse med Fifa.

- Bestyrelsen har bedt administrationen om at afslutte samarbejdet med Fifa, så snart omstændighederne tillader det, lyder det i en meddelelse fra Nobel Peace Center.

- Bestyrelsen har også bedt administrationen tage en dialog med det norske fodboldforbund for at kunne fortsætte "Handshake for Peace"-initiativet fremover, skriver organisationen videre.

Fifa er under anklage for omfattende korruption og bestikkelse i forbindelse med tildeling af VM-værtskaber og tv-rettigheder til disse.

Flere topfolk er anholdt, mens der stadig pågår undersøgelser af, hvor dybt det rækker, og om flere er impliceret i de kriminelle handlinger.

Skandalen har fået Fifa-præsident Sepp Blatter til at meddele, at han trækker sig som præsident ved en ekstraordinær kongres til vinter.

/ritzau/

Dagens Gossip