Endnu en pige antastet af mand på Fyn

Hun har senere forklaret til politiet, at manden, der var alene i bilen, ved 17-tiden var parkeret på Faaborgvej i en buslomme ud for Vester Skerninge bibliotek med front mod øst (mod Svendborg, red.), da hun passerede bilen, mens hun trækkede sin cykel. Manden i bilen gjorde tegn til pigen med hånden og sagde »kom«.

Hun rystede på hovedet, satte sig op på sin cykel og kørte fra Faaborgvej ad en sti, mens manden løb efter hende et kort stykke. Hun mødtes med to andre jævnaldrende piger, og de cyklede videre. Undervejs blev de opmærksomme på, at den samme bil langsomt fulgte efter dem i en afstand af omkring 100 meter, oplyser politiet.

Da pigerne nåede frem til en bom nær ved Lindekildevej, vendte bilen om og kørte tilbage i østlig retning, mens pigerne kørte hen til en legeplads ved Vester Skerninge Friskole på Nyvej.

Ved legepladsen så de en tilsvarende bil, som nu stod parkeret i nærheden af Fåbergvej og Lindekildevej. Efter en halv times tid på legepladsen cyklede de alle hjem og berettede om episoden til deres forældre, som tilkaldte politiet.

Tidligere er to piger på samme alder blevet krænket af en mand, der kørte i en lignende bil på Fyn. I oktober sidste år blev en 11-årig pige bortført og udsat for et seksuelt overgreb i netop Vester Skerninge, og i november blev en tiårig pige krænket af en mand nær Refsvindige.

Ifølge den tiårige, der blev antastet tirsdag eftermiddag, var manden iført en hue, der var trukket ned over ansigtet. I huen var der ét hul til øjne og næse. Hun beskriver ham desuden som værende over 40 år, kraftigt bygget, iført blå kort jakke (muligvis arbejdsjakke), blålige jeans, mørke eller sorte sko, mørk eller sort hue med ét hul til øjne og næse trukket ned over ansigtet.

Bilen er bordeauxrød med fire døre, som var rusten og gammel, muligvis en stationcar, med sorte tagbøjler og sorte sidespejle. Udstødningen »brummede« ifølge pigen som en motorcykel. Førersædet var dækket af mørkt beskyttelsesklæde. Bag på – muligvis i højre side - havde bilen et rundt eller trekantet mærke på cirka ti centimeter med sort og rød kant, muligvis med teksten »stop«.

Bilens registreringsnummer er blevet aflæst som XY 22 588, men ifølge Fyns Politi er dette registreringsnummer afmeldt og destrueret. Det er sandsynligt, at den bil, pigerne har set, har er nummer, der minder om XY 22 588.

Politiet vil gerne kontaktes af vidner, der kan have set noget i forbindelse med sagen i tirsdags eller bidrage med oplysninger vedrørende bilen eller manden. Især personer, der har opholdt sig ved Vester Skerninge Bibliotek mellem klokken 16.30 og klokken 17.30.

Fyns Politi kan kontaktes på telefon 114 eller 6614 1448.

Dagens Gossip