Endnu en sejr for hønsene: Nu bliver buræg fjernet fra småkager og pålæg

Supermarkederne Bilka, Føtex og Netto har netop givet bakkerne med buræg sparket, og nu følger fødevareproducenterne trop ved kun at benytte æg fra høns med god plads. Det skriver DR.

Hos Dansk Erhverv påpeger markedschef Lotte Engbæk Larsen, at flere og flere danske virksomheder, der producerer fødevarer dropper de udskældte buræg.

- Vi oplever den tendens til at buræg i stigende grad forsvinder hos fødevareproducenterne. Forbrugerne er meget mere opmærksomme på de her æg, end de var for 10 år siden, siger hun.

Læs også: Supermarkeder beretter om kunder med lyst til dyrere varer

Bisca i Stege, der laver småkager under Karen Volf-mærket, er en af de fabrikker, der har taget ægget i den anden hånd og har udfaset buræg fra deres produktion af etiske årsager og kundemæssige krav.

- Vi hører fra flere og flere af vores kunder, at de i højere og højere grad kommer til at have et problem med æg fra burhøns, siger administrerende direktør Michael Møller Jensen

Også hos Orkla Foods, der står bag K-salat (herunder hønse-, kylling- og kartoffelsalat), på fabrikken i Havnsø, vælger man nu at satse på æg fra høns, der har god plads.

I går meddelte Dansk Supermarked, at deres største kæder Bilka, Føtex og Netto om kort tid ikke vil have buræg i deres køleskabe. 

Følg Dagens Forbrug for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip