Endnu en svømmer knaldet for mors medicin

Dansk herresvømning er i øjeblikket ramt af to dopingsager. Og de to sager minder bemærkelsesværdigt meget om hinanden.

Tidligere på måneden fik Mads Glæsner en karantæne på tre måneder for at have indtaget et forbudt dopingstof via sin mors Vicks-inhalator.

Samme forklaring er Frans Johannessen kommet med. Her var det dog astmamedicin, som indeholdt et forbudt dopingstof.

Det oplyser elitechef i Danmarks Idrætsforbund (DIF), Jesper Frigast Larsen, som var til stede, da Frans Johannessen forklarede sig over for DIF's dopingudvalg i sidste uge.

- Det var en inhalator, som han havde fået af sin mor. Han var ikke klar over, at den indeholdt et forbudt stof. Det har han været inde at sige, fortæller Jesper Frigast Larsen.

Han kan godt se, at Glæsners forklaring er tæt på identisk, men betegner det ikke som et mistænkeligt mønster eller noget i den retning.

- Det er fuldstændig tilfældigt, men der er nogle indholdsmæssige ligheder.

- For mig er det et udtryk for en al for stor lemfældighed og uforsigtighed fra svømmernes side, konstaterer Jesper Frigast Larsen.

De næste skridt i Frans Johannessen-sagen, efter at DIF's dopingudvalg har fået sagens fakta på bordet, er, at udvalget nu arbejder på at komme med en indstilling til sagen, som skal afgøres i DIF's dopingnævn.

Eftersom sagerne minder meget om hinanden, står Frans Johannessen formentlig ligeledes til at få tre måneders karantæne.

- Dopingudvalget er ved at færdiggøre sin indstilling til dopingnævnet omkring afgørelsen af sagen, bekræfter Jesper Frigast Larsen.

- Om der kommer en høring eller ej, afhænger af om Frans ønsker det. Hvis han er enig i indstillingen, så vil han få et tilbud om, at det bliver afgjort uden en nyt møde.

- Hvis han vælger at forsøge at få en mildere straf, end der bliver lagt op til, så skal han ind for at tale sin sag ved en høring, forklarer han.

Elitechefen kommer med et godt råd til de danske svømmere ovenpå de to uheldige sager inden for kort tid.

- Tag aldrig nogen form for medicin uden at have undersøgt, om det står på den forbudte liste. Det er ikke nok at spørge mor eller en kammerat.

- I modsætning til tidligere er det i dag supernemt at undersøge, fordi alle har adgang til de her lister via deres smartphones. Så det er ingen undskyldning at sige, at det er for bøvlet, understreger Jesper Frigast Larsen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip