Endnu et angreb rammer KL

»Vi synes egentlig, at det var dejligt med lidt fred og ro efter angrebene mandag til fredag i sidste uge, men det jo varede ikke så længe, før vi blev ramt igen,« siger Rune Scheye Koop, der er IT-driftschef i KL, til computerworld.dk.

Både kl.dk og meretidsammen.dk var i korte perioder omkring klokken 18.30 og 21 nedlagt. Angrebene lammede også KLs interne kontornetværk, fordi det bruger samme netværk som hjemmesiderne.

»Et DDoS-angreb fylder vores linje helt op ind til KL-huset. Derfor er det vigtigt at stoppe trafikken,« fortæller IT-driftschefen til computerworld.dk.

Det nye angreb skal ses i lyset af, at KL siden første DDoS-angreb mandag 8. april har brugt 250.000 kroner på IT-sikkerhed, som netop skulle sørge for, at siderne ikke kunne lægges ned. Pengene er blandt andet gået til opgraderinger og vedligeholdelse af den eksisterende IT-sikkerhed.

»Vi har ikke folk til intern IT-sikkerhed. Vi bruger eksterne leverandører, og så ryger pengene hurtigt i sådan en spidsbelastningssituation. Det koster jo penge at have konsulenter på sagen ved midnatstid for eksempel,« siger Rune Scheye Koop til computerworld.dk, hvor han også understreger, at det er svært at dæmme op for en tæppebombning af hackerangreb.

Politiet sigtede mandag en 15-årig dreng, der menes at stå bag det første DDoS-angreb.

Dagens Gossip