Endnu et græsk krisemøde slutter uden resultat

Eurolandenes finansministre har onsdag aften afbrudt deres møde om Grækenland. Finlands finansminister, Alexander Stubb, skriver på twitter, at eurogruppen mødes igen torsdag klokken 13.

Det bliver det fjerde møde i eurogruppen på kun en uge, hvor EU-landene skal forsøge at finde en løsning på den akutte græske gældskrise.

Ifølge dpa vil der tidligst klokken 23 onsdag aften blive holdt et nyt møde i Bruxelles mellem den græske premierminister, Alexis Tsipras, og topfolk fra landets internationale kreditorer.

Det er samme gruppe, som sad i lange forhandlinger tidligere onsdag.

Det vil sige EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, chefen for Den Europæiske Centralbank, Mario Draghi, chefen for Den Internationale Valutafond, Christine Lagarde, der forhandler på vegne af de internationale kreditorer.

Også formanden for eurogruppen, den hollandske finansminister Jeroen Dijsselbloem, deltog i mødet med Tsipras tidligere onsdag.

Han siger efter eurogruppens møde, der varede under halvanden time onsdag aften, at der arbejdes videre på at finde en løsning.

- Vi har ikke indgået en aftale endnu. Men vi er fast besluttet på at fortsætte vores arbejde mod at gøre det, der skal til. Vi hæver nu mødet og samles igen klokken ét i morgen, siger Dijsselbloem ifølge nyhedsbureauet AFP.

Finlands finansminister, Alexander Stubb, siger, at der endnu ikke er noget grundlag for en aftale.

- Der var ikke noget papir på bordet. I EU-forhandlinger er det ganske normalt, at man kører helt til kanten. Men vi har haft så mange kanter her, at man nu må sige, at alt er muligt, siger Stubb.

Den græske regering skriver i en udtalelse, at den onsdag mødte op i Bruxelles for at forhandle videre med udgangspunkt i det forslag, som Grækenland sendte til Bruxelles i mandags, og som var accepteret som grundlag for de videre forhandlinger.

- Men institutionerne fremlagde et nyt forslag, der lægger byrderne over på lønmodtagerne og pensionisterne på en socialt uretfærdig måde.

- Samtidig foreslog de tiltag for at undgå, at byrderne øges for dem, der har, hedder det den græske regeringsudtalelse, som den britiske avis, The Guardian, citerer fra.

- Grækenland er ikke enig i den retning. Forhandlingerne fortsætter på alle niveauer, står der i udtalelsen fra den græske regering.

/ritzau/

Dagens Gossip