Endnu et hajangreb: 52-årig surfer slår haj og slipper levende fra angreb

En surfer overlevede fredag et angreb fra en haj ved Ballina på den australske østkyst 700 kilometer nord for Sydney.

Den 52-årige mand blev bidt i benet og hånden, men slap levende fra angrebet ved at slå hajen. Vidner beskriver forløbet som en næsten tro kopi af det, den australske surflegende Mick Fanning var udsat for i Sydafrika i sidste uge, hvor han midt under en surfkonkurrence blev angrebet.

Manden opdagede en finne i vandet og begyndte at padle mod land.

- Da han padlede mod land blev den 52-årige angrebet af hajen, som bed ham i det venstre ben. Biddet væltede manden af brættet, siger politiet ifølge i en pressemeddelelse.

- Manden slog hajen i et forsøg på at skræmme den væk, og i den forbindelse blev han også bidt i armen. Manden nåede til sidst i land, hvor en forbipasserende lagde en kompresforbinding på hans ben.

Hans tilstand beskrives som kritisk, men stabil.

Angrebet er blot det seneste i en række af hajangreb ved de australske kyster de seneste måneder.

For få dage siden mistede en muslingedykker livet ud for Tasmanien i det sydlige Australien, og for en måned siden kom en såkaldt bodyboarder slemt til skade i et angreb ikke langt fra, hvor fredagens angreb skete.

I februar mistede en japansk surfer livet ved Byron Bay, da han blev bidt af af en haj.

Søndag blev fire badestrande lukket ikke langt fra Ballina, efter at et stort antal hajer var blevet set i vandet. Ifølge politiet skyldes de mange hajer et stort antal fisk, som hajerne normalt lever af.

Ifølge eksperter er hajangreb fortsat sjældne, men i takt med, at vandsport som eksempelvis surfing bliver stadig mere populært, stiger antallet af angreb også.

På trods af de seneste måneder dødelige angreb er hajangreb, hvor mennesker dør, ekstremt sjældne set i forhold til antallet af personer, der befinder sig i hajernes territorium - havet.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip