Endnu et hovedspor åbnes i aften i Kolding

Banedanmark forventer at kunne åbne for endnu et af de to hovedspor gennem Kolding Station til dieseltog i aften klokken 20.

Det sker efter at et godstog i går ramte en af bropillerne under broen ved Jens Holms Vej og Fynsvej i Kolding og spærrede for togtrafikken. Dermed vil stationen have et spor til eltog, mens dieseltog igen kan bruge begge hovedspor.

Sektionschef Søren Thrane fra Banedanmark fortæller, at natten og dagen har været fuldt besat af oprydningsarbejdet efter skaderne ved uheldet mandag.

- Efter at vi i morges fik åbnet det første hovedspor til togtrafik, har vi arbejdet hele dagen og er fortsat i gang med fjerne og udbedre to beskadigede kørestrømsmaster. Desuden har en særlig sportrolje fjernet jord fra det område, hvor der er løbet lidt olie ud, siger Søren Thrane.

- Nu skal vi så i gang med at genetablere kørestrømmen på spor 2. Det vil tage lidt tid, for vi skal først have støbt nye fundamenter, som skal hærde, og så skal vi have bygget to nye master, som hver for sig er specielle og derfor ikke er lagervarer. Vi åbner i første omgang for dieseltog og kan endnu ikke sige, hvornår der igen kan køre eltog på begge hovedspor i Kolding, siger sektionschefen.

Ny bropille på vej

I aftes blev der åbnet én vejbane for biltrafik hen over den beskadigede bro, og Banedanmarks broingeniører er i fuld gang med at beregne den nye pille, der skal støbes på stedet under broen, inden der kan åbnes for trafik i begge vejbaner igen.

- Broen er fra 1970, den er velholdt, og de øvrige piller er ubeskadigede. Men vi skal have opført en ny bropille, hvilket er ganske omfattende. Vi skal først have fjernet det knuste fundament fra den gamle pille, støbt nyt fundament, som skal hærde, og dernæst støbt den nye bropille. Vi er i fuld gang med det indledende arbejde og håber senere på ugen at kunne give en dato for, hvornår vi bliver færdige, så vejtrafikken kan genoptages også i den anden vejbane, slutter Søren Thrane.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip