Endnu et krydstogtskib er ramt af opkast og diarré

Mindst 162 passagerer og 11 besætningsmedlemmer er blevet syge om bord på et krydstogtskib, oplyser de amerikanske myndigheder ifølge CNN.

Ifølge Centers for Disease Control and Prevention har de berørte symptomer på den såkaldte norovirus. De kaster op og har diarré.

Sundhedspersonale planlægger at gå om bord på luksusskibet Caribbean Princess, når det kommer til Houston fredag, for at undersøge sygdomsudbruddet, som foreløbig har ramt cirka fem procent af alle om bord.

De syge vi blive bedt om at blive på deres værelser, mens offentlige arealer som toiletter og elevatorer vil blive desinficeret, skriver CNN.

Sygdomsudbruddet på Caribbean Princess kommer få dage efter et lignende sundhedsproblem på en anden luksusliner.

Onsdag ankom krydstogtskibet Explorer of the Seas, der ejes af et andet selskab Royal Caribbean, til New Jersey efter flere dage til søs med syge passagerer.

Næsten 700 personer - eller over 20 procent af alle om bord - var blevet ramt af den samme maveinfektion. Det er ifølge CNN det højeste antal syge, der har været på et krydstogtskib i løbet af de seneste to årtier.

Explorer of the Seas stævnede ud fra Cape Liberty på den amerikanske østkyst i sidste uge. Det havde 3050 passagerer og 1165 besætningsmedlemmer om bord. På grund af sygdomsudbruddet afsluttede skibet sin rejse to dage før tidsplanen.

/ritzau/

Dagens Gossip