Endnu et overfald i nat: Unge voldsmænd er værst i flok

I nat blev en 30-årig mand stukket ned, da man ville forhindre fire unge i at chikanere en anden S-togspassager. I forrige uge blev to fuldstændigt tilfældige borgere slået ned i overfald, hvor det var grupper af unge, der stod bag overfaldene.

Og gruppevold er en form for vold, der breder sig hastigt, viser en ny opgørelse fra Justitsministeriet.

I 2005 var det 32 procent af alle anmeldelser af vold, hvor der var to eller flere gerningsmænd, mens andelen i 2011 var steget til 46 procent, skriver Jyllands-Posten.

- Der er klare tegn på, at gruppevold er blevet mere hyppig, siger forskningschef i Justitsministeriets forskningskontor Britta Kyvsgaard til Jyllands-Posten.

- Vi har ikke forsket i årsagerne, men det er en skræmmende udvikling. For det kan betyde, at gerningsmændene, når de går sammen i en gruppe, kan hidse hinanden op, overskride deres egne grænser og finde på at gøre noget, som de aldrig ville gøre hver for sig.

- Det er tragisk, ikke mindst når det går ud over ud over en fuldstændig fremmed person, der ikke engang har provokeret eller gjort noget forkert, lyder det fra forskningschefen.

I Odense blev en 59-årig pedel, der luftede hund, forrige torsdag slået ned af tre unge på 15-16 år.

Og i København blev en 18-årig student overfaldet af fire unge i alderen 16-22 år. Begge blev ofre ved et tilfælde, og begge blev udsat for vold af så rå og brutal karakter, at de ved hospitalsindlæggelsen begge var i koma.

Københavns Politi har politiet oplevet flere episoder, hvor en gruppe unge har overfaldet tilfældige ofre.

- Overfaldene bliver som regel begået af unge mennesker i flok, som overhovedet ikke har empati, og af en eller anden grund tænder helt af på grund af banale ting, siger politikommissær ved Station City Bent Baltzer Sørensen til Jyllands-Posten.

Han fortæller, at nogle af de unge voldsmænd er gengangere, men at der også kommer nye til.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip