Endnu et Tour-hold lukker

Det er ikke bare Saxo-Tinkoff-ejer Bjarne Riis, der arbejder hårdt for at finde de nødvendige sponsorpenge for at køre videre på topniveau. Det står angiveligt noget værre til for det franske pro kontinental-hold Saur Sojasun.

Ifølge den franske sportsavis L'Equipe har Team Sojasun ikke haft det nødvendige held og de sportslige resultater til at sikre sig økonomisk i forhold til næste sæson.

Hvis Sojasun må lukke, bliver der tale om den anden deltager i årets Tour de France, der ikke kan stille til start i 2014-sæsonen, efter at også det baskiske Euskaltel-hold har opgivet.

Sojasun har de senere år haft wild card til at deltage i Tour de France, og det har ofte givet anledning til spekulationer om, at de franske arrangører tilgodeså det lille hold på grund af dets oprindelse i fransk cykelsport frem for de sportslige kvaliteter, holdet kunne bidrage med.

Holdets bedst placerede rytter i 2013-udgaven af Tour de France var Alexis Vuillermoz, der opnåede en plads som nummer 46 i den samlede stilling.

Dagens Gossip