Engell: Derfor er oppositionen først med terrorpakke

Skrevet af admin

18/02/2015

Mest læste i dag

De fire partiledere for de borgerlige partier - Venstre, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og De Konservative - var onsdag ude med en fælles kronik i Jyllands-Posten, hvor de fremlægger deres forslag til en terrorpakke.

Og det er ikke tilfældigt, at det er oppositionen, der kommer først med deres terrorpakke, som svar på weekendens angreb. Det siger politisk kommentator Hans Engell. En regering har simpelthen en længere vej, før de kan komme med et udspil.

- For det første skal det vedtages internt i regeringen. Desuden er en del ministerier involveret. Der er nok også en del lovtekst, der skal afprøves. Det er ikke bare sådan lige at gøre, siger Hans Engell.

Derfor skal man heller ikke forvente, at torsdagens møde mellem regeringen og partilederne vil byde på politisk armlægning om regeringens terrorudspil. Regeringens udspil har nemlig en hel anden tidshorisont, vurderer Engell.

- Jeg tror, vi skal regne med, at regeringens udspil kommer om otte til 10 dage.

I onsdagens kronik har de borgerlige ledere valgt at komme med budskaber, der ifølge Engell er mere form end indhold.

- Det er mere signalet om, at de blå ledere står sammen i den her sag, og så for at presse regeringen til at komme i gang med nogle forhandlinger, siger han.

Men selvom det kan se mere handlekraftigt ud at komme først med sit forslag, er initiativet dog stadig solidt plantet i regeringens hænder, vurderer Engell.

- Det ser ud som om regeringen beholder stafetten, og det vil være mærkeligt andet.

Blå bloks terrorpakke består af forslag om flere penge til politiet og PET, bedre udstyr og træning af betjente, tættere med internationale myndigheder, mere moderne teknologi til terrorbekæmpelse og styrket indsats mod radikalisering i fængslerne.

/ritzau/