Engell: Enhedslisten får sparket

Barometeret peger på en blå finanslov, hvor regeringen får statsbudgettet stemt hjem med Venstre, som skal mødes med regeringen i Finansministeriet i eftermiddag.

Det mener Hans Engell, politisk kommentator og tidligere konservativ leder og minister.

Han venter en afklaring mellem Venstre og regeringen tirsdag eller onsdag, hvorefter Enhedslisten risikerer at være ude.

- Det ligner en blå finanslov, selv om Enhedslisten er kravlet ned fra træet og har skåret kraftigt ned på sine ultimative krav på dagpengeområdet, siger Engell.

De tilbageværende krav fra Enhedslisten er dog fortsat for skrappe for regeringen, mener han.

På den anden side kan partiet ikke holde til også at opgive sin sidste bastion om at sikre kontanthjælp for arbejdsløse, der mister dagpenge.

- Hvis Enhedslisten lade både dagpengene og kontanthjælpen ligge, så er det et knæfald uden sidestykke. Så har man aldrig set et parlamentarisk grundlag få så lidt ud af forhandlingerne, siger Engell.

Venstre kan levere billigere finanslovaftale, som flugter bedre med regeringens politik, påpeger han.

Han synes, det var snedigt af Venstre at kræve et samlet overblik over udgifterne ved de mange decentrale forhandlinger, inden delaftalerne bliver endeligt indgået.

- Det var et ganske smart taktisk træk. Det gør jo, at regeringen på et tidligere tidspunkt, end den formentlig ville, er nødt til at afgøre, om den vil have en aftale til den ene side eller den anden, siger Engell.

- Lykkes det ikke med Venstre, så må regeringen afklare med sig selv, om den vil imødekomme Enhedslisten på kontanthjælpen, siger Engell.

- Regeringen vil formentlig forsøge at holde forhandlinger i gang med begge sider et stykke tid endnu, men der er kun et par uger til, at alle forhandlingerne og delforhandlingerne skal være afsluttet, siger han.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip