Engell: EU's gule kort til landbrugspakken er en møgsag

Skrevet af admin

10/05/2016

Dagens topnyheder

Regeringen står over for en besværlig mission, efter EU-Kommissionen har lagt op til at underkende landbrugspakken.

Det mener politisk kommentator Hans Engell.

- Det er en møgsag på et dårligt tidspunkt i en sag, der i forvejen har haft et meget besværligt liv.

- Når man tænker på, hvor besværligt det har været at få syet landbrugspakken sammen på Christiansborg, så vil det være et problem for regeringen, hvis man skal ind i et længere forløb med EU, siger han.

Sagen er opstået, efter EU-Kommissionen i en skrivelse ifølge Information har lagt op til, at landbrugspakken, der blev vedtaget i februar, er i strid med flere EU-direktiver.

Sagen om landbrugspakken har trukket tænder ud i forholdet mellem regeringen og dens støttepartier, og tidligere på året kostede det Eva Kjer Hansen (V) posten som miljø- og fødevareminister.

Men det anstrengte forhold kan ifølge Engell betyde, at partierne i blå blok vil få lettere ved at komme til enighed om, hvordan sagen nu skal landes.

- Jeg tror, at de gerne vil have sagen overstået alle sammen. De vil ikke have det liggende og sejle. Netop fordi sagen har været så besværlig og har kostet så meget på de indre linjer, så vil de have det løst hurtigst muligt, siger han.

I disse dage forhandler regeringen med de andre partier bag landbrugspakken om en såkaldt naturpakke, der skal mindske nogle af de miljøkonsekvenser, som landbrugspakken ellers ville have.

Her vil alles øjne nu være rettet mod de Konservative, forudser Engell.

- De betonede naturdelen stærkest og stillede særkrav i forhold til naturpakken, så de røde partier vil selvfølgelig stirre stift på de Konservative og lægge pres på dem for at få løftet naturdelen, siger han.

/ritzau/