Engell: Giftigt hvis R spænder ben for S-strammerpolitik

Skrevet af admin

06/03/2016

Dagens topnyheder

Det får Socialdemokraterne "op i det røde felt", når De Radikale i dagens Politiken lægger afstand til den stramme udlændingepolitik og stiller krav om ændringer, hvis det skulle komme til en regeringsdannelse i rød blok.

I begge partier har man udlændingepolitikken som mærkesag, og med De Radikales melding bliver uenigheden endnu engang "udstillet med flammekaster", mener politisk kommentator Hans Engell.

Striden fremhæves på et tidspunkt, hvor flygtningestrømmen fortsat er stor i Europa, og Socialdemokraterne har lagt sig tæt op ad regeringens strammerkurs.

Derfor kan det også koste vælgere, hvis De Radikale fortsætter kritikken frem mod et valg, og fremsætter konkrete krav til Socialdemokraternes asylpolitik.

- Vil de Radikale gøre både asyl- og integrationspolitik til et hovedkrav i forbindelse med en kommende regeringsdannelse, så er det lige nøjagtig det, der kan skræmme alle de vælgere væk, som sidste gang befandt sig hos DF, og som Mette Frederiksen (S) håber at trække over til sig.

I dagens Politiken vil De Radikale ikke konkretisere de ændringer, de vil kræve for at skulle sidde med i en eventuel rød regering.

Men til Ritzau siger partiets udlændingeordfører, Sofie Carsten Nielsen, at hun eksempelvis har svært ved at kunne forestille sig, at partiet kan gå med til de nuværende asylstramninger som frihedsberøvelse på ubestemt tid.

At kravene kan komme til at påvirke asylpolitikken er ifølge Hans Engell værd at notere, for integrationspolitikken er ikke nær så politisk farligt stof.

- Så længe vi snakker integrationspolitik, er der ikke de helt store problemer. Der er det mere et spørgsmål om, hvor meget man skal bruge pisk og bruge gulerod, siger han.

Hans Engell er overbevist om, at asylpolitikken fortsat vil være i fokus ved kommende folketingsvalg, og derfor er det selvfølgeligt enormt giftigt, at Radikale kompromitterer den stramme udlændingepolitik, lyder det.

/ritzau/