Engell: Helle vil stjæle vælgere fra Venstre

Regeringen får i pressen og på de sociale medier hug for at foretage en kovending, da den nu sænker selskabsskatten fra 25 til 22 procent. Samtidig mister de unge en del af kontanthjælpen, mens provenuet går til at styrke konkurrenceevnen.

Det er ikke klassisk rød politik, men det er led i en større plan om at stjæle vælgere fra de liberale partier frem mod næste valg. Det mener politisk kommentator Hans Engell.

- Det at formidle regeringens udspil til kernevælgerne bliver en kæmpe udfordring, for mange vil have svært ved at se, at det at sænke selskabsskatten er god socialdemokratisk politik.

- Det, der er regeringens tanke, er, at den ved at lægge denne politik frem presser Venstre, og man gør regeringens politik mere spiselig for midtervælgerne. Det skal hente de blå socialdemokrater tilbage igen, siger Hans Engell.

Han erkender, at hele diskussionen om, at den nuværende regering er en løftebrudsregering, stadig er aktuel, men han mener ikke, at det vil skabe store gnidninger mellem de tre regeringspartier, der ikke er lige enige om de kommende reformer.

Selvom regeringen har foretaget endnu en kovending, når den nu vil sænke selskabsskatten, så mener Hans Engell ikke, at det kommer til at koste vælgere.

- Det kommer ikke til at koste vælgere på den korte bane. Der vil være mange frustrationer, og mange der er utilfredse, men det, der er interessant for regeringen, er, hvordan det ser ud til næste valg, siger han.

For syv måneder siden kritiserede fire fremtrædende medlemmer af Socialdemokratiet i en kronik i Politiken tanken om, at en lavere selskabsskat ville få positiv betydning for det danske erhvervsliv.

Bag kronikken stod beskæftigelsesminister Mette Frederiksen, gruppeformand Henrik Sass Larsen, finansminister Bjarne Corydon og minister for by, bolig og landdistrikter Carsten Hansen.

Sidste år var der i medierne snak om, at SF ville være ude af regeringen inden et år, men det, mener Hans Engell ikke, er aktuelt.

- Det er klart, at det gør særlig ondt på SF, men det er ikke med til at tvinge SF ud af regeringen, siger Hans Engell.

/ritzau/

 

Dagens Gossip