Engell: Johannes farvel er et stort tab for Enhedslisten

Skrevet af admin

04/05/2016

Mest læste i dag

Johanne Schmidt-Nielsen forvandlede Enhedslisten fra at være "de halvgamle og halvsure mænds parti" til et frisk, humørfyldt og mindre dogmatisk parti.

Det mener politisk kommentator Hans Engell, som derfor kalder Johanne Schmidt-Nielsens farvel til posten som politisk ordfører for "et stort tab."

- Hun har været baggrunden for Enhedslistens succes. Hun har været en formidabel stærk kommunikator, og på en charmerende og dygtig måde forvandlede hun Enhedslisten til et bredere og mere folkeligt parti, siger Hans Engell.

- Hun har været smart og set smart ud, og hun har været moderne i hele sin stil.

For ham kommer det dog ikke som nogen overraskelse, at Johanne Schmidt-Nielsen onsdag vælger at træde tilbage.

- Vi vidste, at der ville komme et skifte efter folketingsvalget, siger han.

Alligevel synes han dog, at tidspunktet for tilbagetrædelsen er en smule overraskende. Han havde regnet med, at hun vil fortsætte på posten til efter kommunalvalget næste år.

- Vi må regne med, at det kommende kommunalvalg vil få en klar landspolitisk profil, og der havde det været en fordel at have hende i front, siger Hans Engell.

På et pressemøde senere onsdag formiddag vil Enhedslisten præsentere partiets nye politiske ordfører.

Det bliver med al sandsynlighed Pernille Skipper, siger kommentatoren.

- Jeg har svært ved at se andre kandidater end hende til posten.

Og det er bestemt ikke nogen skidt efterfølger, partiet får i Pernille Skipper. Hun kan noget andet end Johanne Schmidt-Nielsen kan, mener Hans Engell.

- Hun er en meget stærk arbejdskraft. Hun er flittig og går ind i detaljen, hvor Johanne ind imellem har skøjtet hen over tingene.

- Der er meget respekt omkring hende, siger han.

/ritzau/