Engell: K-profiler frygter for partiets overlevelse

Det afspejler en reel bekymring for partiets fremtid, når flere prominente personer fra De Konservative i søndagens udgave af Berlingske udtrykker tvivl om, om partiet skal indgå i regeringen, hvis blå blok sejrer ved næste folketingsvalg.

Det vurderer Hans Engell, der er politisk kommentator samt tidligere minister og formand for netop De Konservative.

- Der er en bekymring for, at de bliver meget små i forhold til Venstre efter et valg og ikke vil få meget indflydelse. Der er en bekymring for, at de bliver fuldstændig tromlet over, og at det på længere sigt kan true partiet, siger han.

Han kalder det samtidig for en "opsigtvækkende" melding, der kommer fra blandt andre Michael Ziegler, der er næstformand hos De Konservative, og lederen af partiet i København, Rasmus Jarlov.

- Der er ikke tradition for, at borgmestre blander sig i debatten om regeringsdannelse og regeringsgrundlag. De kommer på banen, fordi kommunalvalget blev en betydelig sejr for de konservative borgmestre, siger Engell.

Det gik ikke så skidt som frygtet under kommunalvalget trods vigende tilslutning på landsplan og kritik af formand Lars Barfoed. Konservative gik en smule tilbage i antallet af stemmer og byrådsmedlemmer, men øgede antallet af borgmesterposter.

- Borgmestrene har fået meget stor selvtillid, og de kigger med kritiske øjne på Lars Barfoed og spørger, hvordan det kan være, at man i kommunerne kan hente så mange stemmer, når de ikke kan inde på Christiansborg, lyder det fra Hans Engell.

Kommentatoren peger på, at der er fordele og ulemper både ved at stå i regering, men også uden for.

- Hvis du er med i regering, har du selvfølgelig indflydelse på regeringens politik, men du har ikke nødvendigvis nogen synlighed. Ved ikke at være med i regering har du større synlighed, men manglende indflydelse, mener Hans Engell.

Meldingen fra de konservative borgmestre og lokalformænd skal også ses i lyset af, at der kommer større og større fokus på et kommende valg.

- Politikerne begynder nu virkelig at tænke på valget, siger Hans Engell.

I den seneste meningsmåling, som Voxmeter har foretaget for Ritzau i uge 51, stod De Konservative til at få 4,2 procent af stemmerne, hvis der var valg.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip