Engell kalder DF amatører i togfond-forhandlingerne

Der er ingen roser i karakterbogen til Dansk Folkeparti, når politisk kommentator Hans Engell skal bedømme partiets forhandlingsforløb med regeringen og Enhedslisten om togfonden, der strandede mandag aften.

- Forløbet i aftes virker ualmindeligt amatøragtigt, slår Hans Engell fast og tilføjer:

- Det er langt fra den standard, der normalt kendetegner Dansk Folkeparti, når det sidder ved forhandlingsbordet.

Forhandlingerne kørte ud på et sidespor, da Dansk Folkeparti ville have undersøgt mulighederne for en letbane fra Vejle til Billund Lufthavn i stedet for en jernbane fra Jelling til Billund Lufthavn.

Hans Engell vurderer, at der i løbet af tirsdag eller onsdag kommer en aftale om togfonden, uanset om Dansk Folkeparti er med eller ej, og dermed også en togforbindelse fra Vejle til Billund.

- Det vil være et nederlag for partiet at stå udenfor. Kristian Thulesen Dahl har opbygget en stor troværdighed, som nu risikerer at falde på gulvet. Så meget vil han ikke sætte på spil for en letbane, siger Hans Engell.

Kommentatoren mener samtidig, at det vil være skidt for regeringen, hvis det ikke lykkes at få Dansk Folkeparti med om bord igen i aftalen om togfonden.

- Det vil være et kæmpe prestigetab for regeringen ikke at få det bredere flertal, for det er jo dét, der sikrer planens langsigtede overlevelse, så den også overlever et kommende folketingsvalg, siger Hans Engell.

Tilbage i september blev regeringen, Dansk Folkeparti og Enhedslisten enige om, at togfonden på 28,5 milliarder kroner skulle finansieres med højere beskatning af olie og gas i Nordsøen.

Men netop som alt tegnede til en politisk aftale om en udmøntning af togfonden brød forhandlingerne sammen, da regeringen og Enhedslisten ikke kunne blive enige med Dansk Folkeparti, som lagde et nyt krav om en statsbetalt letbane fra Vejle til Billund Lufthavn på bordet.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip