Engell: Kettel er ikke af krogen

Hverken Statsministeriets departementschef eller statsministeren selv er kommet af krogen i Bødskov-sagen.

Sådan siger politisk kommentator Hans Engell efter at have læst den pressemeddelelse, som departementschef i Statsministeriet Christian Kettel Thomsen har sendt ud.

I den afviser Kettel, at Statsministeriet har været indblandet i Justitsministeriets ændringer af tidligere justitsminister Morten Bødskovs (S) udtalelse i PET-sagen, fordi han ikke kendte til sagens forløb.

- Der mangler svar på i meddelelsen, hvorfor Kettel Thomsen ikke bad Justitsministeriets departementschef, Anne Kristine Axelsson, om en forklaring på, hvorfor hun slettede Bødskovs beklagelse over at give Folketingets Retsudvalg et forkert billede af, hvorfor besøget på Christiania blev aflyst, siger Hans Engell.

Engell mener, at Kettel Thomsen burde have været opmærksom på, at Justitsministeriet lagde op til at give en ufuldstændig forklaring.

- Derfor mangler der i pressemeddelelsen svar på, hvorfor Statsministeriet sad med en viden om, at Justitsministeriet ikke ville informere Folketinget korrekt, hvorfor de ikke brugte den viden til at bore meget mere i sagen, og hvorfor der skulle gå så lang tid, før sandheden kom frem, siger han.

Ifølge Engell burde alarmklokker have bimlet og bamlet, da Kettel i to udkast til pressemeddelelser fra Axelsson så, at beklagelsen blev slettet i den endelige redegørelse.

Ud over spørgsmål til departementschefens håndtering af sagen mangler der stadigvæk svar på, hvor meget statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) har vidst om sagen, og om hun er blevet orienteret af Kettel om Bødskovs bortforklaring flere uger før alle andre.

Det havde Hans Engell ikke forventet at få svar på i departementschefens pressemeddelelse.

- Jeg forventer, at Helle Thorning-Schmidt sender en meddelelse ud om sin egen rolle i sagen meget hurtigt - givetvis i dag, siger han.

/ritzau/

Dagens Gossip