Engell: Løkke glæder sig mest over måling

Skønt han leder en meget smal mindretalsregering, kan statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) glæde sig mere over Voxmeters meningsmåling med et smalt blåt flertal end Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, selv om hendes parti er størst.

Det siger politisk kommentator, Hans Engell.

I Voxmeters måling for Ritzaus Bureau støttes Løkke af 89 blå mandater mod 86 røde. Socialdemokratiet fører med 45 mandater foran Dansk Folkepartis 38, mens Venstre har 34 mandater på tredjepladsen som ved valget.

- Det er en måling, som Løkke har grund til at være særdeles tilfreds med. Det blå flertal er intakt, og der er ingen store forskydninger. Nu er Venstre igennem Holst-sagen (Carl Holsts exit som forsvarsminister, red.), siger Hans Engell.

Mette Frederiksen må være mindre tilfreds med målingen. Hun kom godt gennem Socialdemokratiets kongres og fik en stærk start i Folketinget, hvor hun i åbningsdebatten krævede flere penge til en dagpengereform, påpeger han.

Derimod belønner vælgerne ikke De Konservative for at kræve et stop for den stigende grundskyld og indgreb i ulandsbistanden, siger Hans Engell.

Desuden er der udsigt til brede forlig i efteråret om finanslov, dagpengereform og politi. Det gavner traditionelt regeringen, mener han.

- Når der indgås politiske forlig, har regeringssiden altid fordel af det. Ingen partier har lagt an til, at vi skal have et hurtigt valg - slet ikke Socialdemokratiet. Alle partier har indstillet sig på, at regeringen nok sidder valgperioden ud, vurderer Hans Engell.

Regeringens gode begyndelse viser Løkke som en driftssikker politisk håndværker, og "ansvarlighedens ånd" hviler over Christiansborg, mener han.

- Regeringen har lagt fornuftigt fra kaj med en vis ydmyghed, siger Hans Engell.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip