Engell: Mette presset til zigzagkurs

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) fik lavet en lidt for fiks feberredning, da hun mandag morgen på TV2 gav Enhedslisten ret i partiets forudsigelser om, at frygten for at ryge ud af dagpengesystemet ikke ville få folk til at storme ud i arbejde.

Og det er derfor, hun blev tvunget til at rette ind og nuancere sine udtalelser senere på dagen, siger politisk kommentator Hans Engell.

- Der er ingen tvivl om, at Enhedslisten er oppe i det røde felt, og indrømmelserne var Mette Frederiksens feberredning i forhold til at dæmpe dem ned, siger Engell.

Enhedslisten har kaldt Mette Frederiksen i samråd omkring dagpengereglerne. Partiet vil have at vide, hvornår ministeren vidste, at dobbelt så mange stod til at falde ud af systemet i forhold til, hvad man tidligere havde sagt.

Samrådet finder sted onsdag i et fælles møde med medlemmerne af Beskæftigelsesudvalget og Finansudvalget, hvor også finansminister Bjarne Corydon (S) er indkaldt.

Enhedslisten mistænker regeringen for bevidst at have holdt tallene tilbage i 24 dage.

Engell mener, at problemet med Frederiksens "opsigtvækkende" udtalelser er, at hun i sine udtalelser går skridtet videre end blot at please Enhedslisten - hun går i rette med økonomiminister Margrethe Vestager (R) og finansminister Bjarne Corydons regnedrenge.

- Jeg vil tro, at både Corydon og Vestager har følt, at hun lidt for fikst fik sendt bolden over i deres kurv, og det adresserer de så. Og derfor må hun så trække lidt i land igen.

- Hun har formentligt været under dobbelt pres. Først fra Enhedslisten og så internt i regeringen, siger han.

Han slår fast, at de store spørgsmål omkring dagpengereformen faktisk stadig står ubesvaret.

Hvordan kunne regeringen regne så meget forkert, som de kunne? Og hvorfor meldte man ikke noget ud, allerede da man havde kendskab til, at de gamle tal ikke holdt?

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip