Engell: Miljøministerens job er i farezonen

Skrevet af admin

14/02/2016

Mest læste i dag

Miljø- og landbrugsminister Eva Kjer Hansen (V) har de seneste dage mødt kritik for at have fremlagt misvisende svar og talmateriale i forbindelse med præsentationen af en landbrugspakke.

Det er en alvorlig kritik, der kan koste ministeren jobbet, hvis et flertal i Folketinget mener, at hun har givet ukorrekte eller misvisende svar. Det vurderer Ekstra Bladets politiske kommentator Hans Engell.

- Som sagen ligger nu, er hun i farezonen, siger han til Ritzau.

- Hvis det kan lægges til grund, at hun i sine svar til Folketinget bevidst eller ubevidst har manipuleret med oplysninger eller sløret, at regeringens landbrugspakke isoleret set fører til en forringelse og ikke forbedring af vandmiljøet, så bliver hun hårdt presset.

Hvis Eva Kjer Hansen skal fyres fra sit job som minister, skal der være et flertal imod hende i Folketinget.

Flere af oppositionspartierne har allerede sagt, at ministeren ikke kan blive siddende.

Men ifølge Hans Engell er Liberal Alliance og Dansk Folkeparti for nære i deres forbindelser med landbrugserhvervet, til at de vil bakke op om at få Eva Kjer Hansen afskediget.

Det efterlader De Konservative som tungen på vægtskålen.

Landbrugsordfører Rasmus Jarlov siger søndag til Ritzau, at der er tale om "nogle ret hårde og opsigtsvækkende beskyldninger, som vi selvfølgelig skal have undersøgt", og at det er "ret alvorligt, hvis det er rigtigt".

Jarlov vil have ministeren til at klargøre, at landbrugspakken ikke skader miljøet.

Det er også det, Hans Engell ser som det springende punkt.

- Når man læser svarene (fra ministeren, red.), får man indtryk af, at pakken vil føre til, at vi får en bedre vandmiljøkvalitet.

- Det reagerer forskerne på og siger, at det er ikke korrekt. At den samlede effekt af pakken er en forringelse af vandmiljøkvaliteten, men at hvis man tager en række sideomstændigheder og regner tilbage til 2013, så får man et bedre resultat, siger Engell.

Ifølge kommentatoren minder anklagerne om den sag, der i 1992 kostede Anders Fogh Rasmussen (V) jobbet som skatte- og økonomiminister.

- Det er kreativ bogføring og vildledning af Folketinget, siger Hans Engell og henviser til, at det dybest set er de samme to anklager, en forsker har rejst mod miljø- og fødevareministeren i Berlingske.

/ritzau/