Engell: Opgør fra Cekic er udtryk for dyb frustration i SF

Sådan lyder vurdering fra politisk kommentator Hans Engell.

»Det er et udtryk for den dybe frustration, der hersker i SF, hvor partiet i meningsmålingerne nærmer sig spærregrænsen, og hvor man har en partileder, der i målinger ligger i bund, når det gælder troværdighed og tillid til lederskab,« siger Hans Engell.

Det er i en kronik i Berlingske onsdag, at SF-profilen kommer med et opråb til sine egne på venstrefløjen. Hun mener, at regeringstoppens argumenter om »nødvendighedens politik« er medskyldig i regeringens nuværende krise.

»Danskerne valgte en ny regering i 2011, fordi de ønskede en ny dagsorden. Halvandet år efter befinder venstrefløjen sig i en værdimæssig krise. Ikke kun SF, men hele venstrefløjen,« skriver Özlem Cekic.

Ifølge Hans Engell får det ikke politiske konsekvenser for Cekic, da hendes synspunkter i virkeligheden flugter med SF-formand Annette Vilhelmsens (SF) egne.

»Det meste af det, som Özlem siger, er synspunkter, som Vilhelmsen også selv i større eller mindre omfang havde, lige indtil hun blev partiformand,« siger han.

Ifølge Engell har SF måttet sluge en vækstplan, der ikke på mange punkter flugter med SFs kernepolitik, ligesom regeringsindgrebet i lærerkonflikten har gjort ondt.

»Det er en perlerække af politiske tiltag, der ligger milevidt fra det, som SF tidligere stod for. Når det så tilmed koster dem stemmer i spandevis, så er det frustrationer her, der stritter ud i den grad.«

Hans Engell peger på, at SF til trods for frustrationerne vil blive som del af regeringen indtil næste folketingsvalg. Men så er det også slut:

»Det river og flår i SF, det her regeringssamarbejde. Men omvendt har de besluttet sig for, at de bliver i regeringen indtil sidste sekund, for ellers ville alle deres lidelser have været forgæves,« siger han.

»Der er ingen som helst tvivl om, at for SF, der handler det om, at så snart folketingsvalget kommer, så skal de ud af den her regering, De skal ud af regeringsansvaret og være SF igen.«

Dagens Gossip