Engell: Papes ultimative krav er fluffy

De Konservatives liste med ultimative krav til et eventuelt kommende regeringssamarbejde er fluffy.

Sådan lyder det fra politisk kommentator Hans Engell.

Partiformand Søren Pape Poulsen vil for det første ikke acceptere, at den offentlige sektor vokser sig større. Han vil have sænket skatter og afgifter, og så vil han gøre op med nogle af de regler, der giver offentlige myndigheder adgang til privat ejendom.

Det siger han mandag til Berlingske.

Men Søren Pape Poulsen sparker en åben dør ind, siger Hans Engell til Ritzau.

- Det er et forsøg på at lægge noget kant til især Venstre og Dansk Folkeparti. Men jeg må sige, at det her ikke er noget, der får nogen som helst betydning. Kravene lyder ultimative, men det er de reelt ikke, siger han.

- Kravene er meget "fluffy". Han siger jo ikke, at topskatten skal fjernes, og der anvises ikke et eneste sted, hvor der kan spares ved eksempelvis at sige, at vi kan fyre 8000 pædagoger, så på den måde kan det godt blive en boomerang for ham.

- Lars Løkke (Venstres formand, red.) vil tage denne her melding stille og roligt. Hans absolutte hovedproblem er Dansk Folkeparti.

Venstre har selv et ønske om nulvækst i det offentlige forbrug, hvilket Lars Løkke Rasmussen selv tidligere har formuleret som "et centralt punkt" for at lede en borgerlig regering.

Liberal Alliance ønsker en mindre offentlig sektor - betegnet som "minusvækst" - mens Dansk Folkeparti ønsker en offentlig vækst på 0,8 procent - en vækstprocent, som kun den yderste venstrefløj i Folketinget kan hamle op med.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip