Engell: Stramme tv-debatter savner smil og lune

Der har været en benhård tone mellem toppolitikerne i valgkampens stærkt styrede tv-debatter. Der har manglet lidt smil og lune, som er kommet til udtryk ved mange lokale valgmøder.

Det mener politisk kommentator, Hans Engell. Han ser den hårde tone i "Demokratiets aften" på DR som resultat af, at der står meget på spil: Magten i Statsministeriet til Helle Thorning-Schmidt (S) eller Lars Løkke Rasmussen (V) og flere partiers politiske skæbne.

- I tv-debatterne holder man sig meget til de kendte tekster, og der har ikke været meget humor. På topplan er valgkampen en af de mest charmeforladte, jeg kan huske. Tv-debatterne virker enormt stramt koreograferet, siger Hans Engell.

Partiernes toppolitikere er presset, fordi der står rigtig meget på spil, vurderer han.

- Der er spillet om regeringsmagten, nogle partier kommer muligvis ikke i Folketinget, og der er et opbrud repræsenteret ved Alternativet. Man kan mærke, at partilederne har meget mere på spil, end de nogensinde har haft.

Partileder-runden "Demokratiets aften" i DR bragte ingen nyheder med debattens temaer om lægehuse, indvandring, selskabsskat og arbejde overfor offentlige overførsler, mener Hans Engell.

- Partilederne var meget præcise, når de roste eller kritiserede de sidste års politik. De var meget mindre konkrete, når de kiggede ind i fremtiden. Det var en stor mangel, at debatten ikke koncentrerede sig om, hvad der skal ske de næste fire år, siger Hans Engell.

Partilederne var meget veloplagte efter tre ugers valgkampe. Helle Thorning-Schmidt og De Radikales leder Morten Østergaard kørte et parløb, ligesom Kristian Thulesen Dahl stod skulder ved skulder med Lars Løkke Rasmussen, mener han.

- Blokkene holdt godt sammen imod hinanden, siger Hans Engell.

/ritzau/

Dagens Gossip