Engell: Vælgeres ønske om lavere skat giver luft til DF

Skrevet af admin

06/07/2016

Dagens topnyheder

Det kan nok være, at formanden for Dansk Folkeparti har sagt nej til skattelettelser, sådan som økonomien er nu. Men partiet er ikke for enhver pris imod at sænke skatten.

Derfor er det heller ikke et problem, når 41 procent af partiets vælgere i en ny meningsmåling svarer, at Dansk Folkeparti skal lægge stemmer til skattelettelser.

Sådan lyder vurderingen fra politisk kommentator Hans Engell.

- Målingen tyder ikke på, at Dansk Folkeparti er ude af trit med sine vælgere, siger han.

- Dansk Folkeparti har ikke på noget tidspunkt sagt, at partiet er totalt imod skattereduktioner. De mener bare, at reduktionerne skal ske i bunden.

Det er analyseinstituttet Wilke, der har lavet meningsmålingen blandt DF-vælgerne for Jyllands-Posten. Målingen viser, at vælgerne er splittede på skattespørgsmålet.

Mens 41 procent er for skattelettelser, mener 43 procent, at Dansk Folkeparti skal sige nej til at sænke skatten. Resultatet overrasker ikke Hans Engell.

- I takt med at Dansk Folkeparti er blevet et rigtig stort parti og størst blandt de borgerlige, vil der selvfølgelig også være mange, som er optaget af skatteproblematikken, siger han.

- Man skal ikke glemme, at der trods alt er en lille ring tilbage af det gamle Fremskridtspartiet, som gik ind for at skatten skulle ned og væk.

Hans Engell peger på, at de kommende store politiske slagsmål kan blive lettere for Dansk Folkeparti, hvis en stor del af partiets vælgere bakker op om lavere skatter.

- Hvis efterårets forhandlinger ender med en aftale, hvor Dansk Folkeparti får indrømmelser på de områder, som betyder særligt meget for partiet - såsom udlændingeområdet - så vil de ikke lægge sig hårdt ud med deres vælgere, hvis de samtidig går ind i en aftale om skatten, siger han.

En stor gruppe DF-vælgere siger generelt ja tak til skattelettelser. Men et stort flertal på 73 procent svarer nej til spørgsmålet om, hvorvidt partiet skal lægge stemmer til at sænke topskatten, skriver Jyllands-Posten.

Og det stemmer fint overens med partiets linje, påpeger Hans Engell.

- Dansk Folkeparti har meldt ud, at det er bundskatten frem for topskatten, som optager partiet, siger Hans Engell.

/ritzau/