Engelsk superstjerne: Magnussen er lynhurtig

Danmarks nye Formel 1-kører, Kevin Magnussen, har allerede slået sit navn fast hos en af sportens største navne - englænderen Lewis Hamilton, der i 2008 vandt verdensmesterskabet som kører for danskerens team, McLaren.

Hamilton skiftede sidste år til Mercedes, og dermed stod der et sæde tomt hos McLaren, som den nu fyrede mexicaner Sergio Perez ikke formåede at udfylde.

Nu får den 21-årige dansker - også kaldet Mini-Mac - chancen. Og Hamilton har respekt for den unge dansker.

- Han er meget intelligent, og han er hurtig. Jeg tror, at han kommer til at være konkurrencedygtig, siger Hamilton til den britiske avis The Guardian.

McLarens førstekører, englænderen Jenson Button, siger til nyhedsbureauet Reuters, at Magnussen med udnævnelsen til Formel 1 er blevet kastet ud på dybt vand. Og det er op til danskeren selv, om han synker til bunds eller flyder ovenpå.

- Det er en af den slags muligheder, som kan lyse din karriere op eller sætte en stopper for din karriere meget tidligt, siger Button forud for denne weekends amerikanske Grand Prix i Austin, Texas.

Button, der debuterede i motorsportens kongeklasse som 20-årig og kronede karrieren med en VM-titel i 2009 mener, at det kan være risikabelt for Magnussen at begynde hos et team, der bør kæmpe med om podiepladserne.

- Men hvis en kører er villig til at tage denne risiko, så er det, fordi han er fyldt med selvtillid og tro på egne evner, siger Button til Reuters.

McLarens teamchef, Martin Whitmarsh, siger:

- Kevin er meget talentfuld og meget målrettet, og derfor har vi store forhåbninger til ham.

- Desuden har han hver eneste gang, han har testet vores Formel 1-bil, været meget hurtig og meget metodisk. Hans tilbagemeldinger (til teamet, red.) er førsteklasses, siger Whitmarsh til The Guardian.

McLaren er efter Ferrari det mest succesfulde team i Formel 1-historien.

/ritzau/

Dagens Gossip