Engelske fodboldklubber overvejer motivationsbetaling

Skrevet af admin

19/02/2016

Dagens topnyheder

Engelsk fodbold klarer sig så dårligt i Europa League, at de 20 klubber i den bedste engelske fodboldrække har diskuteret muligheden for, at Barclays Premier League skal udbetale penge for at klare sig godt i turneringen.

Det skriver avisen The Times.

I Europa League tabte Manchester United senest 1-2 til voldsomt undertippede FC Midtjylland, mens Liverpool igen leverede en blodfattig europæisk indsats i 0-0-kampen ude mod Augsburg.

Pengene skal motivere klubber og spillere til at kæmpe ekstra hårdt, i det klubberne efter mange sløje år er i overhængende fare for at miste den fjerde Champions League-plads til Italien.

Den danske fodboldekspert Niels Christian Frederiksen tror dog ikke, at penge vil have nogen effekt. Den manglende motivation har nemlig et helt andet udspring.

- Til sommer starter tv-aftalen, der giver klubberne 80 milliarder danske kroner til deling, så hvad i alverden skal de bruge Europa League til. Klubberne får en startbetaling på en milliard kroner for hver sæson i Premier League, og det er der, de lægger interessen.

- Fansene går overhovedet ikke op i Europa League og synes, det er en turnering, man bare skal ud af hurtigst muligt, og på grund af det i forvejen hårde program går turneringen ud over præstationerne i Premier League, siger Niels Christian Frederiksen, der kommenterer engelsk fodbold for Viasat.

- Selv om der er mange udenlandske spillere i trupperne, er deres indstilling nok lidt et produkt af fansenes. Mange engelske spillere går ikke op i ret meget andet end Premier League, og de gider ikke Europa League, siger eksperten.

Begrundelsen for den eventuelle motivationsbetaling er et håb om at holde Italien bag sig i det Uefa koefficient-regnskab, som afgør hvor mange klubber, hvert land får med i de enkelte turneringer.

Serie A kan efter flere toppræstationer i 2014/15 passere Premier League i næste sæson, hvorefter de engelske klubber i så fald må nøjes med tre Champions League-pladser fra 2018. Det vil koste mange millioner pund i tabte indtægter.

- Men det handler ikke om penge i forhold til Champions League. Det handler om stolthed. Måske hjælper det på motivationen, at vinderen af Europa League kommer i Champions League, men penge vil ikke ændre noget på motivationen i Europa League, siger Niels Christian Frederiksen.

Ifølge The Times er det endnu ikke vedtaget, om motivationsbetalingen skal effektueres.

/ritzau/