Engelske medier hårde ved Moyes og United

Søndag stod den på lokalderby i Manchester, hvor to af de absolutte mesterskabsbejlere stod overfor hinanden. Kampen var på forhånd udråbt til det første store slag om det engelske mesterskab, men decideret kamp blev der aldrig rigtig tale om efter Citys sejr på 4-1. Uniteds træner David Moyes får kraftig kritik dagen derpå.

Lokalbragene mellem Manchester City og Manchester United bliver altid imødeset med længsel. De er ikke bare ærkerivaler fra samme geografiske område, men også begge seriøse bejlere til at vinde Premier League. Søndag var det tilmed første gang, at Uniteds nye træner, Moyes, stod med ansvaret.

Kampen endte i den rene ydmygelse. United fik en syngende lussing og blev sendt fra banen med 1-4. Dagen derpå må Moyes vægre sig ved at læse aviserne, for de er hårde ved ham:

The Sun lægger ud med titlen 'Det var mænd mod Moyes'. En overskrift, der ikke levner megen tvivl om klasseforskellen på de to hold.

The Guardian er om muligt endnu mere direkte i deres beskrivelse af nederlagets omfang. Der er ikke blot tale om en tabt kamp, men om en decideret ydmygelse. Avisen beskriver slet og ret nederlaget som Uniteds værste mod lokalrivalerne i 24 år.

I den mere kuriøse afdeling byder Daily Star ind med overskriften 'Dårlig hårdag'. Hermed hentyder avisen til den 'hårtørrer' af en skideballe, som Uniteds tidligere manager, Sir Alex Ferguson, i sin tid kunne give spillerne, hvis de ikke præsterede ordentligt. Samme hårtørrer-stil skulle Moyes også have forsøgt sig med.

Dagens Gossip