Engelske storklubber slås om CL-pladser i sidste runde

Mesterskabet er sendt til Leicester, mens Newcastle, Norwich og Aston Villa må en tur ud af Premier League.

Det står klart inden sidste spillerunde i den bedste engelske række søndag, hvor der dog stadig er meget på spil.

De sekundære topplaceringer og de europæiske pladser skal således fordeles mellem storklubberne.

Tottenham er med 70 point sikker på at slutte i top-3 og er dermed klar til Champions Leagues gruppespil i næste sæson. Men Christian Eriksens klub har den motivation, at den på sidste spilledag skal holde nummer tre, Arsenal, bag sig.

Arsenal har 68 point og kan nå 71 med en ventet hjemmesejr over Aston Villa. Tottenham har en klart bedre målscore og kan formentlig nøjes med uafgjort ude mod Newcastle for at sikre andenpladsen.

Omvendt er Arsenal ikke sikker på at slutte i top-3. London-klubben ryger ned på fjerdepladsen, hvis den taber til Aston Villa, samtidig med at Manchester City slutter af med udesejr over Swansea.

I det tilfælde vil City nå 68 point og overhale Arsenal på en bedre målscore. Fjerdepladsen giver ikke direkte adgang til gruppespillet i Champions League, men udløser kvalifikationskampe.

Realistisk set må City nok indstille sig på, at fjerdepladsen er det bedste scenarie. City risikerer nemlig at miste fjerdepladsen til Manchester United, der er to point efter med 63 point.

City har dog en markant bedre målscore, så Uniteds mulighed for at tage fjerdepladsen består i at vinde hjemmekampen over Bournemouth, samtidig med at City taber til Swansea.

Sker det ikke, kan Manchester United igen måtte nøjes med en plads i Europa League, som femtepladsen giver adgang til.

Taber United i sidste runde, risikerer Louis van Gaals tropper dog at ryge helt ned på syvendepladsen, da både West Ham og Southampton kan glide forbi.

Syvendepladsen giver slet ikke adgang til Europa, men United kan dog kvalificere sig til den europæiske scene ved at vinde FA Cup-finalen næste lørdag mod Crystal Palace.

Samtlige kampe i sidste spillerunde af Premier League begynder klokken 16.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip