Englændere frygter nye sammenstød med russere i Lille

Det Engelske Fodboldforbund (FA) udtrykker alvorlig bekymring for sikkerheden i franske Lille, hvor både fans af det russiske og det engelske fodboldlandshold i løbet af ugen ventes at opholde sig.

England spiller torsdag mod Wales i Lens, mens Rusland møder Slovakiet onsdag i Lille ikke langt derfra.

Netop engelske og russiske fans har trukket overskrifter, efter at de var involveret i voldsomme slagsmål oven på de to landes åbningskamp ved slutrunden.

Balladen før, under og efter Ruslands kamp mod England resulterede i 35 tilskadekomne, hvoraf én engelsk fan fortsat meldes i kritisk tilstand.

FA-formand Greg Dyke har skrevet til Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa), efter at franske anklagere har sagt, at 150 russiske hooligans stod bag urolighederne på stadion i Marseille, hvor England og Rusland spillede lørdag.

- Vi forstår, at der vil blive indført et alkoholforbud i værtsbyerne, og det vil vi gerne hilse velkommen. Særligt i Lille på onsdag, hvor mange engelske fans er blevet bedt om at mødes forud for torsdagens kamp mod Wales, skriver Dyke.

- Vi har - efter at have rådført os med myndighederne - rådet vores tilhængere uden billetter til kampen i Lens til at samles dér. Mens vi vil arbejde hårdt for at påvirke deres opførsel i positiv retning, så har vi alvorlige bekymringer om sikkerheden i byen i de næste dage, lyder det fra formanden.

- Disse bekymringer er øget, med kendskabet til at Rusland skal spille i Lille onsdag eftermiddag, fortsætter han.

Uefa har truet med at smide Rusland og England ud af slutrunden, hvis de ikke får styr på deres fans.

Fem britiske tilhængere er blevet fængslet i forbindelse med urolighederne, mens to russere er anholdt for at være løbet ind på banen.

Kampen mellem de to hold sluttede i øvrigt 1-1.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip