England må nøjes med andenplads efter sur nulløsning

21/06/2016

England led en ny stor skuffelse ved EM i fodbold, da holdet mandag aften måtte nøjes med 0-0 mod Slovakiet i gruppe B.

Englænderne dominerede kampen på Stade Geoffroy Guichard i Saint-Etienne, men kunne ikke finde vej til nettet trods flere rokeringer i startopstillingen.

Resultatet betyder, at England avancerer fra andenpladsen i gruppe B med fem point, mens Slovakiet slutter på tredjepladsen med fire point og som sådan ligger lunt i svinget til at gå videre som en af de bedste treere.

Wales vinder gruppen, og Rusland er ude af EM.

"Never change a winning team" er en af engelsk fodbolds bibelsætninger. Men den havde Englands landstræner Roy Hodgson fløjtet højt og flot på med hele seks ændringer i forhold til den seneste kamp, 2-1-sejren over Wales.

Ud var gledet begge backer, anfører Wayne Rooney og Dele Alli fra midtbanen samt Harry Kane og Raheem Sterling fra angrebet.

I stedet fik begge de indskiftede målscorere fra Wales-kampen, Jamie Vardy og Daniel Sturridge, chancen i front fra start.

Allerede efter 17 minutter var Hodgsons rotation ved at give pote, da Jamie Vardy spurtede fra Martin Skrtel og fik en friløber ned mod Matus Kozacik i Slovakiets mål. Den duel vandt målmanden.

Et kvarter senere måtte Kozacik igen agere redningsplanke, da Adam Lallana huggede på mål efter et indlæg fra afløserbacken Nathaniel Clyne, som tørrede sin direkte modstander gang på gang.

England spillede i perioder glimrende, mens Slovakiet ikke producerede en eneste reel chance i første halvleg.

Efter pausen fortsatte kampbilledet. Altså bortset fra da Chris Smalling forærede Slovakiet en kæmpe chance, da han ville lægge bolden ned med brystet til målmand Joe Hart, men i stedet serverede den for slovakken Robert Mak. Kun fordi han ramte forbi bolden, kom England ikke bagud.

Kort efter kom Clyne igen igennem, og Kozacik leverede sin tredje store redning i kampen.

Rooney og Dele Alli kom ind med en god halv time igen. Få sekunder senere måtte Alli se sin afslutning reddet på stregen af Martin Skrtel.

Også Harry Kane blev kaldt i aktion, da han afløste en usynlig Sturridge.

Og som sådan er Roy Hodgson nok i virkeligheden tilbage ved start, før han skal finde en startopstilling til ottendedelsfinalen. Som i de øvrige kampe hidtil ved EM formåede England ikke at veksle spilovertag til sikker sejr.

I ottendedelsfinalen skal England møde nummer to fra Portugals gruppe F.