Englands EM-målmand kritiseret for dårlig teknik

Englands landsholdsmålmand Joe Hart bliver udsat for skarp kritik ovenpå holdets EM-exit i ottendedelsfinalen mod Island.

Det er den tidligere Manchester United-målmand Fabien Barthez, der mener, at den 29-årige Manchester City-keeper har flere mangler i forhold til andre af slutrundens målmænd.

Ifølge Barthez er Joe Hart ikke i nærheden af Manuel Neuer (Tyskland), Thibaut Courtois (Belgien) og Hugo Lloris' (Frankrig) niveau.

- Det går galt for ham, fordi han ikke angriber boldens bane. Det betyder, at hans hænder bliver trykket tilbage af bolden.

- Hart er to niveauer under Neuer, Courtois og Lloris, siger Fabien Barthez ifølge ESPN til magasinet France Football.

- Hans teknik, når han skal ned, er ikke god. Den er alt for flad og ikke aggressiv nok.

- Han er ikke fleksibel, når han kommer ud af sit mål. Når han løber, så virker benene tunge, siger den tidligere United-målmand, der i 1998 og 2000 vandt VM og EM med det franske landshold.

Fabien Barthez mener, at England har et generelt problem med at producere gode målmænd.

- Det er ikke godt. Jeg forstår ikke den engelske kultur, når det kommer til denne position. De har store fyre, men de er kun nogle vægge, der ikke kommer ud ad målet, siger franskmanden.

- Det Engelske Fodboldforbund (FA) og klubberne bør ændre filosofien omkring udviklingen af målmænd, siger han.

EM-semifinalerne går i gang onsdag aften, hvor Wales står overfor Portugal. Torsdag møder de franske EM-værter Tyskland i den anden semifinale.

/ritzau/

Dagens Gossip