Enhedsliste-politiker: Bøsser er kameler

Enhedslistens byrådskandidat i Odense Dahir Jama Roobleh har beklaget, at han i weekenden kaldte det en "katastrofe", at socialdemokraten Tim Vermund foreslog at undervise i homoseksualitet i odenseanske skoler.

Nu oplyser TV 2/Fyn, at han som SF'er sidste år sammenlignede homo-ægteskaber med at gifte sig med en kamel.

Dahir Jama Roobleh kaldte det "dumt", at han kaldte det en "katastrofe" at undervise i homoseksualitet. Men han har det angiveligt meget svært med homoseksualitet. 8. juni 2012 skrev han som SF'er på sin Facebookside:

- Hvis mand til mand er kærlighed til dansk folkkirke, hvorfor er mand til hund er ikke kærlighed så, kære Manu Sareen ?? Jeg elsker også min kamel kan jeg vie ham og få han på familiesammeforing til Dk Manu Sareen ?? Helt til grin med den homoloven..

I juni 2012 var Dahir Jama Roobleh SF'er i Odense byråd. SF's Karsten Hønge oplyser, at SF i en kammeratlig samtale med Roobleh forklarede, at hans udsagn ikke var acceptabelt i partiet.

Siden forlod Dahir Jama Roobleh SF og blev løsgænger, men er nu opstillet for Enhedslisten, hvor han er nummer tre på partilisten.

TV 2/FYN har spurgt Enhedslistens nummer to, Brian Skov Nielsen, om Dahir Jama Roobleh kan opstille for Enhedslisten.

- Enhedslistens holdning er meget klar på det her område, og jeg vil mene, at hvis en person ikke har den holdning, så bør vedkommende ikke være kandidat, siger Brian Skov Nielsen.

Enhedslisten kan kun ændre opstillingslisten på en ekstraordinær generalforsamling.

TV 2/FYN har ikke fået en kommentar fra Dahir Jama Roobleh, som ikke tager sin telefon. Han skriver i en sms: "..jeg har aldrig sammenlignet dyr med noget mennesker, så det passer ikke det."

/ritzau/

 

Dagens Gossip