Enhedslisten accepterer »lappeløsning« i dagpengesag

»Vi er indstillet på at lave en aftale om en lappeløsning. Det er det, regeringen har spillet ud med, og der må vi være med til at sikre et rimeligt forsørgelsesgrundlag for dem, der nu mister retten til dagpenge. Men vores grundholdning er, at dagpengesystemet skal laves helt om,« siger Per Clausen til Berlingske Nyhedsbureau.

Samtidig mener Enhedslisten, at regeringens forslag om en dagpengekommission, der skal arbejde på en række anbefalinger frem mod foråret 2015, mangler perspektiv.

»Vi er imod sådan en syltekrukke. Vi skal i gang med at lave dagpengesystemet om nu, så vi netop ikke skal lave nødløsninger og lappeløsninger hele tiden,« siger han.

Regeringen fremlagde tirsdag i sidste uge et forslag til en dagpengeløsning. Regeringen foreslår, at personer, der nu står til at miste retten til dagpenge i juni, kommer på en »arbejdsmarkedsydelse« med en lavere sats end det nuværende dagpengesystem byder. Tanken er, at den ordning vil lave en mildere indfasning af dagpengereformen fra 2010, der blev vedtaget af VKO og de Radikale.

Finansieringen skal blandt andet komme fra et forøget a-kassekontingent.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip