Enhedslisten ældreønsker er ikke urealistiske

»Det er ikke fuldstændig på månen. Det er nok urealistisk, at Enhedslisten få det igennem i sin fulde form, men det er bestemt ikke urealistiske krav, de har stillet. Kravet på en milliard kroner ligger inden for den ramme på to milliarder, der er stillet i finansloven. Så regeringen kan godt give Enhedslisten nogle indrømmelser,« siger Jesper Termansen, der er politisk kommenator på Radio 24syv..

Enhedslisten har gjort det særæigt svært for regeringen at afvise kravene helt, da støttepartiet har hentet inspiration fra Socialdemokraternes valgbrochure fra 2007.

»Der er et element af drilleri, da Enhedslisten omhyggeligt har udvalgt et område som Socialdemokraterne og SF tidligere har stillet meget bastante krav om, før de kom i regeringen. Og da regeringen har haft kvaler nok med at trække øremærket barsel tilbage, kan det blive et problem også at afvise det her. Enhedslisten er kold over for regeringens kvaler, ved at deres eget støtteparti prikker til dem om, at de sætter endnu et krav over styr,« siger den politiske kommentator fra Radio24syv.

Den vurdering er Thomas Larsen, politisk kommentator på Berlingske enig i.

»Enhedslister prikker til en løftebrudsdiskussion, og derfor er det ekstra pinagtigt for Socialdemokratiet, som står og træder sig over tæerne,« siger han.

Thomas Larsen finder det interessant, at Enhedslisten går frem med en anden retorik end tidligere, hvor partiet kun kom med ultimative kritik. Og det har et bestemt formål ifølge Jesper Termansen.

»Enhedslisten har skulle finde på nogle meget konkrete krav, fordi Enhedslistens folketingsgruppe er været ret presset af deres bagland, siden regeringen lavede vækstplan med de borgerlige. De her krav er godt valgt af Enhedslisten op til kommunalvalget, da det er kommunerne, som skal gennemføre det. Og i forvejen står Enhedslisten til en kommunal fremgang af betydelig størrelse. Ældrepakken vil være et godt udgangspunkt at føre valgkamp på,« siger Jesper Termansen.

Enhedslistens har med sin ældrepakke opstillet fire punkter; ret til rengøring mindst hver anden uge, ret til et bad to gange om ugen, ret til en grundig hovedrengøring en gang årligt, samt mulighed for regelmæssigt ophold i det fri.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip