Enhedslisten: Ældrepakke på finanslov

Når Enhedslisten møder op til finanslovforhandlinger senere på efteråret, sker det med krav om en milliard kroner til landets ældre i en såkaldt ældrepakke, skriver Jyllands-Posten.

Ældrepakken skal sikre mere hjemmehjælp og fire konkrete minimumrettigheder, så plejekrævende ældre får ret til regelmæssige bade, rengøring og gåture.

- De ældre bliver udsat for en ringere og ringere behandling, siger politisk ordfører Johanne Schmidt-Nielsen (EL) til Jyllands-Posten.

- Det er simpelthen ikke værdigt at behandle de generationer, der har opbygget vores velfærdssamfund, på den måde. Vi vil have vendt udviklingen, siger hun.

Enhedslisten, der er regeringens parlamentariske grundlag, vil bruge en milliard kroner på at realisere rettighederne.

Pengene skal sikre fem millioner ekstra hjemmehjælpstimer årligt. Det svarer til cirka 3000 nye medarbejdere, vurderer Enhedslisten ifølge Jyllands-Posten.

Enhedslisten har tidligere sagt, at den ikke vil slække nævneværdigt på sine krav, når regeringen skal forsøge at indgå en finanslov aftale, slog finansordfører Frank Aaen fast under førstebehandlingen.

- Vi har en række ufravigelige krav. Uden nogen væsentlige indrømmelser fra regeringen bliver der ikke nogen finanslov, sagde Frank Aaen, efter at han havde bedt finansminister Bjarne Corydon (S) om at høre godt efter på meldingen fra Enhedslisten.

Ud over det nye milliardkrav vil Enhedslisten have mere velfærd, mere lighed og beskæftigelse samt grønne investeringer.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip