Enhedslisten: Aftale øger politisk kontrol med forsvaret

»Aftalen er historisk, fordi den fører til en stærkere politisk styring med forsvaret. Jeg synes, det er helt afgørende, efter vi i årevis har set skandale på skandale,« siger forsvarsordfører Nikolaj Villumsen (Ø) og uddyber:

»Det er på tide at prøve noget nyt. Og nu prøver vi med en større demokratisk kontrol«.

Lovforslaget, som regeringen og Enhedslisten står bag, gør det muligt at nedlægge Forsvarskommandoen og i stedet samle forsvarets ledelse i Forsvarsministeriet.

Venstre, de Konservative og Dansk Folkeparti er imod forslaget, men den modstand får ikke Nikolaj Villumsen til at vakle.

»Det er tankevækkende, at de partier, der løj Danmark i krig i Irak og havde den ansvarlige forsvarsminister, mens skandalerne væltede frem, nu nægter at erkende, at det kunne være en fordel at prøve noget nyt. Det er dybt problematisk,« siger han.

De Konservative bebuder, at et borgerligt flertal efter næste valg vil annullere aftalen, regeringen og Enhedslisten har indgået. Den melding har Nikolaj Villumsen ikke meget til overs for.

»Jeg synes, det ville være tragisk, hvis Venstre og Konservative vil medvirke til en mindre demokratisk styring af forsvaret,« siger han.

Dagens Gossip