Enhedslisten afviser mere offentligt udbud

Enhedslisten siger blankt nej til at udbyde flere offentlige opgaver til private, så private selskaber og kapitalfonde kan tjene på at drive skoler og gymnasier.

- I Sverige har man i en årrække eksperimenteret med at åbne velfærden op for private koncerner, og erfaringerne har været voldsomt negative, siger partiets politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen, i forbindelse med rapporten fra Produktivitetskommissionen.

- Milliarder af kroner, som kunne have været brugt til bedre velfærd, er i stedet endt hos kapitalfonde i skattely. Og servicen og kvaliteten er blevet forringet, siger Johanne Schmidt-Nielsen i en pressemeddelelse.

Produktivitetskommissionen foreslår, at det offentlige udbyder lige så mange opgaver som under VK-regeringen og lader private virksomheder lave velfærdsopgaver.

Johanne Schmidt-Nielsen kalder det et "komplet vanvittigt forslag", at man vil øge offentlige udbud efter den politiske strid om salget af 20 procent Dong-aktier til den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs.

- Og jeg går ud fra, at regeringen meget hurtigt melder ud, at den vej skal Danmark ikke ned af, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Hun klandrer Produktivitetskommissionen for at fjerne sociale klausuler i offentlige udbud.

- Det ville være helt forkert at opgive de sociale klausuler, hvor vi for eksempel kræver, at virksomheder, som leverer til det offentlige, tager et vist antal lærlinge.

- Erhvervslivet skriger på faglært arbejdskraft, og de sociale klausuler er et godt redskab til at sikre flere praktikpladser, siger Johanne Schmidt-Nielsen og tilføjer:

- Kommissionen har igen et alt for snævert fokus, hvor de slet ikke ser på samfundsmæssige hensyn, men kun på hvordan virksomhederne kan tjene flere penge her og nu.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip