Enhedslisten: Barselsbonus kan diskriminere enlige forældre

Partiets politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen (Ø), understreger, at hun endnu ikke har set forslaget fra regeringen på skrift, men hun sår tvivl om, hvorvidt Enhedslisten er parat til at støtte forslaget, der rejser flere spørgsmål.

»Om vi kan støtte sådan et forslag, det kommer helt an på, om vi tror, at det virker,« siger Johanne Schmidt-Nielsen og uddyber:

»De svenske erfaringer med den slags er ikke ligefrem gode, det er afgørende for os, hvor pengene skal komme fra, og så er vi bekymret for, om man ender med at diskriminere enlige forældre,« siger Johanne Schmidt-Nielsen.

I regeringens model lægges der op til, at familier, der deler barslen mere ligeligt mellem sig, får en bonus på 3.000 kroner skattefrit om måneden.

Bonussen udbetales til de familier, hvor begge forældre tager mindst fire ugers forældreorlov, og den udbetales kun for orlovsdage udover de første fire ugers forældreorlov, som både mor og far holder.

Johanne Schmidt-Nielsen peger på, at man fra Enhedslistens side ikke kan støtte en model, der stiller enlige forældre ringere end familier.

»Man lægger op til at give bonus til familier, hvor to forældre tager barsel. Hvis det betyder, at man stiller enlige forældre ringere, så synes vi sådan set, at det er en ret skør ide. Det er ikke Enhedslistens politik at stille enlige forældre ringere økonomisk end familier, hvor der er to forældre,« siger hun.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip