Enhedslisten: Bekymrende at lærere undgår job på skoler

Der er noget helt galt i de danske skoler, når over 17.000 lærere har fravalgt at undervise skoleelever.

Sådan lyder det fra Enhedslistens undervisningsordfører, Jakob Sølvhøj, efter en ny analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE) har vist, at 17.034 lærere i 2014 ikke underviste på folke- eller privatskoler.

- Det er foruroligende, at så mange lærere har valgt, at de ikke vil arbejde på en skole, siger Jakob Sølvhøj.

- Det ville selvfølgelig være noget andet, hvis der ikke var nogle ledige stillinger, men når mere end hver femte har valgt skolen fra, tyder det på, at der er noget helt galt.

Han opfordrer derfor børne- og undervisningsminister Ellen Trane Nørby (V) til at sætte en undersøgelse i gang, som skal afdække, hvorfor så mange vælger lærerjobbet fra.

- Det første ministerskridt kunne være at se på, hvad der skal til for at gøre skolen så attraktiv, at vi kan få lærerstillingerne besat, siger han.

Også Anders Bondo Christensen, formand for Danmarks Lærerforening, er stærkt bekymret over antallet af lærere, der har job i andre brancher.

- Det er en udvikling, der går stærkt, og vi skal passe på, at vi ikke ender på den anden side af "point of no return", som det er sket i Sverige, siger han til Politiken.

Lærerformanden henviser til, at der i Sverige i dag mangler 60.000 lærere. Ifølge en fremskrivning vil det tal nå 100.000 i 2020.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip