Enhedslisten: DF forsøger at styre Danmarks Radio

Sådan lyder meldingen fra Enhedslistens medieordfører, Per Clausen (Ø), efter Dansk Folkeparti har stillet en række spørgsmål til kulturministeren i forbindelse med, at tidligere skatteminister Thor Möger Pedersen torsdag annoncerede sit skifte fra SF til Socialdemokraterne.

»At det skulle gøre Thor Möger mindre kvalificeret til at arbejde for DR, at han er blevet socialdemokrat i stedet for SFer, kan jeg ikke se. Derimod finder jeg DFs ønske om at skærpe den politiske kontrol og styring af DR yderst forkastelig og direkte i strid med den aftale, vi indgik i medieforligt om at lette den politiske detailstyring af DR,« forklarer Per Clausen i en skriftlig kommentar.

Kritikken fra Per Clausen kommer som et direkte svar til Dansk Folkepartis medieordfører, Morten Marinus (DF), der atter har rejst spørgsmålet om DR-ansattes politiske ståsted. Marinus vil have Jelved på banen:

»Mit spørgsmål til ministeren er, om der er en grænse for, hvor politisk engageret man må være, når man ansættes på DR, der som bekendt er en public service-kanal, i en journalistisk funktion. Kan man eksempelvis blive det som minister, menigt folketingsmedlem, byrådsmedlem eller partimedlem? Kan ministeren angive, hvor og hvornår et politisk engagement er for tungt og tydeligt til, at man kan ansættes i en neutral og formidlende journalistisk funktion i DR?« spurgte Marinus.

Men Dansk Folkepartis bekymring er skudt helt ved siden, mener Per Clausen.

»En række af DRs medarbejdere har efterfølende fået en politisk karriere i Venstre. Det skyldes formodentlig, at de var politisk engagerede og interesserede borgere, allerede mens de var ansat i DR. Det synes jeg kun er positivt. Lige som jeg ikke kan se noget problem i, at tidligere ministre og politikere for forskellige partier arbejder for DR og TV2,« siger han.

Dansk Folkeparti har tidligere kritiseret Thor Möger Pedersens tilknytning til DR.

Da Möger i begyndelsen af året offentliggjorde, at han skulle være vært på DR2-programmet »Gadens Parlament« påpegede Dansk Folkeparti, at Möger burde melde sig ud af SF inden.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip