Enhedslisten: DF skal kræve 4,5 milliarder til velfærd

4,5 milliarder kroner i øget offentligt forbrug. Så meget bør Dansk Folkeparti kræve ved forhandlingerne om finansloven for 2016, mener Enhedslisten, der opfordrer Venstre-regeringens vigtigste støtteparti til at stille ultimative krav.

Baggrunden er, at Dansk Folkeparti har accepteret, at kommunerne skal spare næste år, til trods for at partiet gik til valg på, at det offentlige forbrug skulle vokse med 0,8 procent.

- Hvis de ikke vil starte med at svigte totalt, må de love helt klart, at de kun vil stemme for en finanslov, der retter op på de kommunale nedskæringer og øger den offentlige velfærd, siger Enhedslistens gruppenæstformand Pernille Skipper.

Partiet har regnet sig frem til, at det samlet set vil kræve 4,5 milliarder kroner, hvis der både skal kompenseres for den halve milliard, som er fjernet fra det kommunale bloktilskud og sikres en stigning i den offentlige velfærd på 0,8 procent.

Enhedslistens regnestykke er baseret på, at kommuneaftalen fra denne sommer henter 2,4 milliarder kroner ud af den kommunale økonomi, hvoraf kommunerne får 1,9 milliarder kroner igen, altså en forskel på cirka en halv milliard kroner.

Dertil lægger partiet fire milliarder kroner, som det vil kræve at løfte velfærden med 0,8 procent om året, som Dansk Folkeparti talte for i valgkampen.

- Jeg synes at Dansk Folkeparti skylder et svar til de mange tusind danskere som stemte på dem: Hvor mange milliarder vil de kræve til at styrke velfærden? Kan de nøjes med symbolske småtterier?, lyder det fra Pernille Skipper.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip