Enhedslisten: Diplomatstatus til palæstinensere er et rigtigt skridt

»Det er et forsigtigt skridt, som Villy Søvndal har taget, men et skridt i den rigtige retning,« siger Enhedslistens udenrigsordfører Christian Juhl (Ø) i en skriftlig kommentar.

»Jeg har det sidste halvandet år opfordret udenrigsministeren (Villy Søvndal, SF, red.) til at anerkende Palæstina som en selvstændig stat, og han har indtil nu afvist forslaget og henvist til, at det skulle ske i samarbejde med landene i EU. Derfor er det et nyt positivt skridt, at han sammen med den finske udenrigsminister har taget dette skridt uden at vente på landene i EU,« siger Christian Juhl med henvisning til, at Finland også tildeler det palæstinensiske kontor i Helsingfors ambassadestatus.

Dansk Folkepartis udenrigsordfører Søren Espersen (DF) har kaldt det »uhørt« og en »skandale«, at den danske regering tildeler diplomatstatus til den palæstinensiske repræsentation, så længe Danmark ikke anerkender en egentlig palæstinensisk stat.

Men Christian Juhl er selvsagt ikke enig.

»Det er ikke spor uhørt at give det palæstinensiske kontor i København ambassadestatus,« siger Juhl.

»Det er vigtigt, at vi anerkender Palæstina som selvstændig stat, så vi kan give dem den autoritet, som er nødvendig i de vanskelige forhandlinger om fred med Israel. Enhedslisten har i Folketinget stillet forslag om at tage dette sidste afgørende skridt, og jeg glæder mig til regeringens opbakning til vores forslag, som behandles i Folketinget 21. maj,« siger Christian Juhl.

Dagens Gossip