Enhedslisten dumper regeringens finanslovudspil

»Det er indlysende, at dem, der står til at miste deres bolig, fordi der bliver skåret i kontanthjælpen, er en gruppe, hvor vi synes, at det er oplagt at gøre noget,« siger Enhedslistens finansordfører, Frank Aaen (Ø), til avisen. Han forklarer, at hjælpen kunne være i form af støtte til huslejen som »en ekstra form for boligsikring«.

Også Enhedslistens socialordfører, Finn Sørensen (Ø), kritiserer den sociale profil i regeringens finanslovsudspil:

»Jeg tør ikke sætte milliarder på, men vi kræver nogle meget håndfaste skridt hen imod at afbøde de økonomiske problemer, som reformerne kommer til at skabe for tusindvis af mennesker«.

Enhedslistens udmelding får Venstres finansordfører, Peter Christensen (V), til at advare regeringen imod allerede nu at slække på forårets reformaftale med oppositionen:

»Uanset om man kalder det det ene eller andet, så vil konsekvenserne være det samme, hvis man giver flere penge til personer på kontanthjælp. Antallet af kontanthjælpsmodtagere vil stige igen, fordi det bliver mere attraktivt at være på kontanthjælp. Hele målet med reformen var det modsatte; at gøre det mere attraktivt at arbejde og at flytte folk ud af passiv forsørgelse. Hvis regeringen bakker her, vil det være endnu en synliggørelse af den totale zigzag-kurs fra regeringens side«.

Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) afviser entydigt over for Morgenavisen Jyllands-Posten, at regeringen kan lempe sin økonomiske politik mere, end der allerede er lagt op til.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip